Haakarm autoberging plateau container voor Modern.

Mollen Container BV bouwt een Autoberging plateau container geschikt voor voertuig of machinetransport. 

Autoberging, machinetransport plateau voor haakarmvoertuig

Flexibiliteit in inzet:

Het  autoberging plateau van Mollen container heeft een zeer brede inzetbaarheid. Voor de inzetbaarheid kan men onder andere denken aan transport van voertuigen, containers, veegmachines of autowrakken. Onze eindklant; de firma Modern in Utrecht zal het plateau hiervoor dan ook veelvuldig gaan inzetten.

Het plateau is over de gehele breedte aan de achterzijde voorzien van lage brede rollen. Dit maakt het manoeuvreren, met de voorzijde nog opgenomen in de haakarm-beugel, aanzienlijk eenvoudiger. Door de lage rolhoogte aan de achterzijde is de drempelhoogte ook zo laag mogelijk. Om niet rollende voertuigen eenvoudiger over de drempel te helpen zijn er nog losse oprij-platen bijgeleverd. Indien de oprij platen tijdens de bergingswerkzaamheden niet nodig zijn kunnen ze eenvoudig opgeborgen worden aan het kopschot van het plateau. De oprij platen zijn in ieder geval direct onder handbereik. 

Verder kunnen de aluminium zijborden met ingebouwde sluitingen in zijn geheel naar beneden scharnieren waarna de afzonderlijke zijborden en rongen verwijdert kunnen worden. Hierdoor is er een betere zijdelingse toegankelijkheid en wordt belemmering van de lierkabel indien er zijdelings getrokken moet worden voorkomen. 

Tegen het kopschot zijn er naast een elektrisch aangedreven 24 Volt bergingslier nog allerlei andere opbergmogelijkheden voorzien. Onder andere een losse rollencassette voor geleiding van de lierkabel. Deze kan op diverse plaatsen van het plateau in een rongpot geplaatst worden. Door de ronde vorm van  de rongpot kan de liercassette vrij draaien naar gelang de gewenste hoek van de lierkabel.

Autoberging plateau geschikt voor voertuig of machinetransport

Het kopschot is voorzien van diverse opbergmogelijkheden

Diverse opbergmogelijkheden:   

Het autoberging plateau is tegen de voorwand voorzien van diverse opbergmogelijkheden. O.a. een steun voor het bergen van een hijs evenaar, twee oprij-platen en diverse haken voor het ophangen van hijskettingen. Hierdoor zijn alle hulpmiddelen overzichtelijk opgeborgen en onder handbereik tijdens de uit te voeren werkzaamheden. Verder is tegen het kopschot ook nog een aanhangwagen kogelkoppeling gemonteerd. Uitermate handig om eenvoudig een caravan of aanhangwagen vast te zetten op het autoberging plateau. 

In de vloer van het bergingsplateau zijn ISO corner opnameplaten voor twistlock-borging voorzien. Verder zijn er diverse 5 Tons sjorogen en Lohr of Kässbohrer laadvloerelementen verwerkt in de vloer. Hierdoor is  een snelle en veilige borging van de vracht eenvoudig te realiseren.

Beide zijwanden zijn ter hoogte van het kopschot voorzien van een afsluitbare deur. Deze deur verschaft toegang tot een kastruimte met opbergruimte op drie afzonderlijke niveau’s per kast. In deze kastruimte kunnen diverse span- en hijsbanden droog opgeborgen worden. Hierdoor zijn de gewenste hulpmiddelen direct onder handbereik, beschikbaar en overzichtelijk op te bergen. 

De beste oppervlaktebehandeling voor een lange levensduur verwachting:

Om een zo goed mogelijke corrosieweerstand van de container te realiseren is het gehele plateau bij onze dochteronderneming Lakspuiterij Bladel “www.lakspuiterijbladel.nl” behandelt. Als eerste gestraald volgens norm SA 2,5. En daarna is de gehele constructie geshoopeerd (met de vlam zink smelten en op het blanke staal spuiten) en voorzien van een 2K epoxy primer. Als eindlaag is het plateau verder afgelakt in de gewenste RAL kleur met een 2 component lak. En als eindlaag nog voorzien van een blanke laklaag. Dit alles zorgt er voor dat onder andere verkrijting van de lak door invloed van UV straling wordt voorkomen. Verder draagt deze behandeling uiteraard ook bij aan een hoge levensduur verwachting van ons kwaliteitsproduct door de dik opgebouwde totale laagdikte. 

Haakarm plateau container met aluminium borden

Vloer is voorzien van 5 Tons sjorogen en Lohr of Kässbohrer laadvloerelementen