Over Mollen Metaal, sterk in groot (metaal)werk

Dit vat de variatie in producten van Mollen Metaal goed samen. Het bedrijf is gespecialiseerd in klantspecifieke containerbouw, chassisbouw van landbouwvoertuigen en onderdelen van graafmachines, en in snijden, plaatbewerking, verspaning en lassen van metalen tussen 3 en 60 mm dik.

Het probleem van de markt
Al het werk in één vakkundige en betrouwbare hand. Dat is waarvoor opdrachtgevers bij Mollen Metaal aankloppen. Dit Bladelse Bedrijf staat bekend als specialist in klant specifieke containerbouw, maar is net zo bedreven in de toelevering van grote metalen (half)fabricaten.

Onze Visie
Maken wat de klant wil! Dat is de kracht van Mollen Metaal.
Daarvoor is het essentieel om vooraf mee te willen en kunnen denken met de klant.
Kennis van materialen en technieken is een vereiste.
Maar het gaat verder. Je wil weten wat de klant écht wil en dat moet geproduceerd worden, binnen de beschikbare tijd en budget. Vandaar dat Mollen Metaal ervoor kiest om de complete productie in eigen hand te houden. Zo kun je sneller schakelen en bijsturen

Uw oplossing!
Klanten kunnen bouwen op de constante kwaliteit en hoge leveringsbetrouwbaarheid van Mollen Metaal.
De klanttevredenheid is dus hoog en zorgt ervoor dat er vaak een langdurige relatie is met de opdrachtgevers. Mollen Metaal is bijvoorbeeld al jarenlang first supplier voor diverse internationale bedrijven.. Het klantenbestand is zeer gevarieerd en de producten vinden hun weg naar de machinebouw, koelindustrie, agrarische sector , farmaceutische industrie en brandweerkorpsen.

We leveren  dus een totaalpakket “ zegt Eddie Heuveling, sales & production manager bij Mollen metaal. Dat geldt voor onze standaard productie en voor ons maatwerk. Standaard productie is niet het juiste woord,  want bij Mollen Metaal wordt nooit standaard gewerkt. “Elke opdracht heeft zijn eigen karakter en is daardoor altijd maatwerk. Toelevering van halffabricaten vormt de ene tak van ons bedrijf. Daarnaast zijn we van oudsher bekend met onze andere tak: specifiek maatwerk in de containerbouw”.

Vaste ploeg.
Dat Mollen Metaal in de regio geassocieerd wordt met containerbouw, heeft alles te maken met de geschiedenis van het bedrijf.. Gerrit Mollen startte hiermee in de jaren tachtig in Hapert. Al vrij snel kwam zoon Guide Mollen, de huidige directeur, ook in de zaak. En hij was niet de enige. Mollen Metaal bloeide en groeide. Daarom verhuisde de firma in de jaren 90 naar Bladel. Momenteel heeft Mollen Metaal 40 medewerkers in dienst. Zij vormen de belangrijkste pijler van het bedrijf.
“We hebben een vaste ploeg mensen en er is weinig verloop. Dat is belangrijk om de kwaliteit van je productie te kunnen garanderen.” Vindt Eddie.
“Daardoor loont het ook om te investeren in scholing. Vakkennis is en blijft de basis van ons werk. Maar ervaring en vakkundigheid zijn een belangrijke meerwaarde. Daardoor kunnen mensen optimaal meedenken met de wensen van de klant”.

Mens en machine.
Naast meedenken is meegaan met de tijd een belangrijke reden om in scholing te investeren.
“Automatisering geeft een impuls aan de kwaliteitsverbetering. De foutenmarges dalen hierdoor. Maar de machines moeten wel door mensen bediend worden Zij moeten dus heel goed weten hoe deze automatiseringsvoordelen in de praktijk kunnen worden toegepast. Daardoor kunnen de kwaliteit en productiviteit naar een hoger niveau worden getild. “ legt Eddie uit. “Daarom verschuift de kennis steeds verder naar de automatisering en werkvoorbereiding.”
Dat het het metaalvak in ontwikkeling is en blijft, ziet Eddie als een voordeel voor de medewerkers.
“Daardoor blijft je vak interessant en blijf je jezelf als medewerker ontwikkelen.”
En juist dat ontwikkelen is belangrijk:
“We geven medewerkers alle gelegenheid om zich breed te ontwikkelen. Dat is ook in het belang van het bedrijf. Want als een medewerker breed inzetbaar is, kun je intern pieken en dalen in het werk beter opvangen”

Scala aan mogelijkheden
Dat werk is bij Mollen Metaal zeer gevarieerd. Zo heeft het bedrijf naast traditionele technieken zoals handlassen en conventioneel  frezen, ook de allernieuwste technieken in huis. Lasersnijden, HD plasmasnijden, autogeen snijden, CNC frezen en robotlassen: het zit bij Mollen Metaal allemaal onder één dak. Daardoor biedt het bedrijf een scala aan  mogelijkheden in de grootmetaal.

Mollen B.V. staat sterk als het gaat om:

  • Integrale kwaliteitszorg
  • Leverbetrouwbaarheid
  • Flexibiliteit
  • Concurrerende prijzen
  • Samenwerking
  • Betrouwbaarheid

Grote productiehal
Mollen B.V. beschikt over een 7000 vierkante meter grote productiehal, die volledig is uitgerust om de productie zo efficiënt mogelijk te realiseren. (Zie machinelijst hieronder ) Op deze wijze is Mollen uitstekend in staat de prijs kostentechnisch gezien zo laag mogelijk te houden. Daarbij heerst er op de bedrijfsvloer de overtuiging dat niets onmogelijk is en dat het altijd beter of efficiënter kan!

Terug naar Top

Machinelijst

Aantal Omschrijving Capaciteit
1
hydraulische schaar breedte 3000 mm tot 12 mm dikte
     
1
zaagmachine CNC cirkelzaag rond 150 mm
1
zaagmachine lintzaag rond 600 mm
     
1
snijmachine CNC autogeen/ CNC plasma 12000 x 3000 tot 150 mm dikte
1
snijmachine CNC laser +/+ automatische palletwissel 6000 x 2000 tot 12 mm dikte
2
plaatkantfreesmachine  
     
1
kantbank CNC lengte 3100 mm, 225 ton
1
kantbank CNC lengte 4100 mm,
400 ton
1
kantbank CNC lengte 6100 mm,
300 ton
     
1
ponsmachine peddinghaus  
     
1
boormachine radiaal  
1
boormachine kolom  
1
pneumatische zwenk tap machine  
     
1
freesmachine conventioneel tafel 850 x 300 mm
1
freesmachine conventioneel tafel 650 x 450 mm
1
freesmachine CNC / bewerkingscentrum tafel 1500 x 800 x 700mm
     
1
draaibank convencioneel rond 350 x 1500 mm
1
draaibank CNC rond 300 mm
     
1
ontbraamtrommel  
     
1
lasrobotinstallatie met gestuurde manipulatoren lengte 3500 mm
33
lasapparaat mig/mag