Mollenmetaal produceert een 115M3 Bluswatertank voor Ridderhaven

Mollenmetaal produceert een 115M3 Bluswatertank voor Ridderhaven

Mollenmetaal is niet alleen goed in afzetcontainers maar ook in grote lasconstructies. Van 3D ontwerp tot oplevering op locatie. Onlangs heeft de container afdeling een grote bluswatertank opgeleverd die met een lengte van 14,5 meter en een breedte van 3,2 meter een nuttige inhoud geeft van 115 M3 zoet water t.b.v. bluswerkzaamheden, brandpreventie.

Nadat in Solid Works het 3D model was getekend en goedgekeurd door de klant hebben we een FEM berekening gemaakt in ons software pakket om zeker te zijn van een voldoende sterke tank.

Het geheel is na verificatie van de sterkte verder uitgewerkt voor onze eigen productieafdeling zodat zij de benodigde materialen konden voorbereiden voor onze lasserij. Onze grote plasma snijmachine en 4 m zware kantbank zijn voor dit soort werk uitermate geschikt.

 

De gezette damwandprofielen zorgen voor een sterke wand om de druk in de tank van de waterkolom goed te kunnen weerstaan.

Als de watertank dan eenmaal is opgebouwd in onze lasserij afdeling zie je pas echt hoe groot zo’n product is 🙂

 

 

 

 

Toch nog even wat extra zwaar materieel moeten huren om het geheel naar onze eigen stralerij en lakkerij te transporteren. Gelukkig kan dat bij ons allemaal in de buurt en met een uurtje of wat geregeld worden.

 

 

 

 

En dan is het zover het geheel kan in de gewenste oppervlaktebehandeling aan de binnen en buitenzijde op transport naar de klant.

Nog wel even een kraan regelen want deze pak niet zomaar op met drie heftrucks.

 

 

 

 

 

Projecten waar we trots op zijn bij Mollenmetaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mollen Metaal denkt en werkt groot, groter, groots. Om ons nóg grootser te maken, zoeken we metaalmakers.