Vacatures Mollen Metaal

Op de foto: Guide Mollen, directeur Mollen Metaal

Voor een actueel overzicht van openstaande functies binnen ons bedrijf graag gebruik maken van de volgende link: vacature 23-11-2017

Over Mollen Metaal als werkgever:
Mollen Metaal is gespecialiseerd in klantspecifieke containerbouw, chassisbouw van landbouwvoertuigen en onderdelen van graafmachines, en in snijden, plaatbewerking, verspaning en lassen van metalen tussen 3 en 60 mm dik.

Vaste ploeg.
Dat Mollen Metaal in de regio geassocieerd wordt met containerbouw, heeft alles te maken met de geschiedenis van het bedrijf. Gerrit Mollen startte hiermee in de jaren tachtig in Hapert. Al vrij snel kwam zoon Guide Mollen, de huidige directeur, ook in de zaak. En hij was niet de enige. Mollen Metaal bloeide en groeide. Daarom verhuisde de firma in de jaren 90 naar Bladel. Momenteel heeft Mollen Metaal 40 medewerkers in dienst. Zij vormen de belangrijkste pijler van het bedrijf.
“We hebben een vaste ploeg mensen en er is weinig verloop. Dat is belangrijk om de kwaliteit van je productie te kunnen garanderen.” Vindt sales & production manager Eddie Heuveling.
“Daardoor loont het ook om te investeren in scholing. Vakkennis is en blijft de basis van ons werk. Maar ervaring en vakkundigheid zijn een belangrijke meerwaarde. Daardoor kunnen mensen optimaal meedenken met de wensen van de klant”.

Mens en machine.
Naast meedenken is meegaan met de tijd een belangrijke reden om in scholing te investeren.
“Automatisering geeft een impuls aan de kwaliteitsverbetering. De foutenmarges dalen hierdoor. Maar de machines moeten wel door mensen bediend worden Zij moeten dus heel goed weten hoe deze automatiseringsvoordelen in de praktijk kunnen worden toegepast. Daardoor kunnen de kwaliteit en productiviteit naar een hoger niveau worden getild. “ legt Eddie uit. “Daarom verschuift de kennis steeds verder naar de automatisering en werkvoorbereiding.”
Dat het het metaalvak in ontwikkeling is en blijft, ziet Eddie als een voordeel voor de medewerkers.
“Daardoor blijft je vak interessant en blijf je jezelf als medewerker ontwikkelen.”
En juist dat ontwikkelen is belangrijk:
“We geven medewerkers alle gelegenheid om zich breed te ontwikkelen. Dat is ook in het belang van het bedrijf. Want als een medewerker breed inzetbaar is, kun je intern pieken en dalen in het werk beter opvangen”

Scala aan mogelijkheden
Dat werk is bij Mollen Metaal zeer gevarieerd. Zo heeft het bedrijf naast traditionele technieken zoals handlassen en conventioneel  frezen, ook de allernieuwste technieken in huis. Lasersnijden, HD plasmasnijden, autogeen snijden, CNC frezen en robotlassen: het zit bij Mollen Metaal allemaal onder één dak. Daardoor biedt het bedrijf een scala aan  mogelijkheden in de grootmetaal.